Teemat

Harrasta & Luo

Harrasta & Luo -teemalehti esittelee harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille 14.8.2017

Lue lisää

Liiga-Mini

4.9.2017 ilmestyvä Aamulehden Liiga-Mini kertoo liigakauden 2017 – 2018 kynnyksellä kaikkien liigajoukkueiden esittelyt ja arviot; painottaen tietysti Tapparaa ja Ilvestä.

Lue lisää

Taide & viihde

Taide & viihde -teemalehti listaa kattavasti kulttuurimenot ja -tapahtumat sekä keväälle että syksylle. Teema ilmestyy 13.2.2017 ja 9.10.2017.

Lue lisää

Joulu-Mini

Joulu-Mini tarjoaa Aamulehden lukijoille ajanvietettä joulunpyhiksi. Ilmoittaja-asiakkaalla on mahdollisuus näkyvyyteen tehtävien ja visailujen yhteydessä. Lehti julkaistaan perjantaina 22.12.2017.

Lue lisää

Opinnot & ura

Koulutuksen ja työelämän teemoihin keskittyvä Opinnot & ura -teemalehti ilmestyy oppilaitosten yhteishakujen kynnyksellä 31.1.2017.

Lue lisää

Koti & piha

Koti & piha -teemalehti on hyödyllinen lukupaketti asumisesta, sisustamisesta ja puutarhanhoidosta kiinnostuneille. Lehti ilmestyy kevään kynnyksellä 18.4.2017.

Lue lisää

Kesä & menot

Kesä & menot -teemalehti esittelee kesän tapahtumat, matkailuvinkit sekä laajan tarjonnan paikallisia matkailunähtävyyksiä. Teema ilmestyy maanantaina 29.5.2017.

Lue lisää

Aineisto-ohjeet

Printtituotteiden aineistojen toimittaminen

Aineistojen toimitus onnistuu kahdella tavalla:

    1. Mikäli tiedoston koko on alle 12 Mt: Sähköpostitse osoitteeseen al-ilmoitukset@aamulehti.fi.
      Rivi-ja kehysilmoituksia sekä Moron Menoinfoja voi jättää verkkopalvelussa osoitteessa www.ilmoita.aamulehti.fi
    2. Mikäli tiedoston koko on yli 12 Mt, tulee aineisto lähettää Alma Median aineistonsiirron kautta osoitteessa: http://siirto.almamedia.fi/aineisto. Saat meiltä tunnukset siirtoa varten.Aineiston siirtymisen ehjänä perille sekä aineiston löytymisen helpottamiseksi nimeä tiedosto niin, että siitä käy ilmi ilmoittajan nimi ja julkaisupäivä, esim. yritys250606.pdf. Nimi ei saa olla pitkä (max. 20 merkkiä) eikä sisältää skandinaavisia merkkejä (å, ä ja ö), välilyöntejä tai muita erikoismerkkejä. Muista täyttää myös omat yhteystietosi.

Aineistojen säilyttäminen

Ilmoitusaineistoja säilytetään sähköisesti yhden kuukauden ajan.

Tiedostomuoto

Valmis aineisto voidaan muodostaa yleisimmin käytetyillä ammattimaisilla taitto- ja grafiikkaohjelmilla. Painovalmis PDF, versio 1.4 (Acrobat 5), ei saa sisältää väriprofiileja. Suora linkki Acrobat Distillerin job options -kooditiedostoon: Acrobat Distillerin job options

Kirjasimet

Fontit on sisällytettävä PDF-tiedostoon.
Vältä teksteissä bittikarttamuotoa ja jätä tekstit konvertoimatta, jotta teksti on tarkkaa myös näköislehdessä.

Värit ja kuvat

Kuvaresoluutio: 220 ppi
Värin maksimipeitto: 240 %
Toistuva sävyala: 3–90 %
Värit: Prosessiväreinä (CMYK)
Väriprofiili (CMYK): ISOnewspaper26v4

Huomioita

Ota huomioon sanomalehden mahdolliset pienet kohdistusheitot värien käytössä. Vältä pientä pistekokoa nega-teksteissä monivärisen pohjan päällä tai monivärisissä teksteissä. Voit tarkistaa värit PDF-tiedostosta Adobe Acrobatin Output Preview -työkalulla. Varmista, että RGB-työnkulussa värit vastaavat haluttua lopputulosta CMYK -väriprofiilia simuloitaessa. Varmista, että musta teksti on PDF-tiedostossa CMYK-väreissä, K = 100 % ja CMY = 0 %.